Telewizja satelitarna na Kanarach

Wszystkie tematy związane z życiem na Kanarach
Awatar użytkownika
patmos
Zaangażowany
Zaangażowany
Posty: 294
Rejestracja: czw, 1 mar 2007, 22:06
Lokalizacja: Los Menores/Adeje/TFS
Kontaktowanie:

Telewizja satelitarna na Kanarach

Post autor: patmos » śr, 31 gru 2008, 15:35

Wiem, że część z Was posiada i odbiera polską telewizję przez satelitę. Niektórzy mają Cyfrę+, wiem też, że są tacy co mają Polsat Cyfrowy. Moje pytanie natomiast dotyczy Telewizji "N", czy ktoś z Was ma to u siebie i odbiera?

P.S. Wszystkiego najlepszego Wszystkim forumowiczom w nowym roku!

Awatar użytkownika
camilozeta
Administrator
Administrator
Posty: 956
Rejestracja: pn, 22 maja 2006, 02:36
Kontaktowanie:

Post autor: camilozeta » śr, 31 gru 2008, 22:36

Czesc
No ciekawy temat :-) Teoretycznie nie powinienes miec problemu, z Hotbirda 7a sygnal jeszcze dochodzi i powinien miec okolo czterdziestu paru decybeli. Moze nawet na talerzu 90 cm cos zlapiesz a jak nie to zawsze mozesz sprobowac troche wiekszy talerzyk. Tutaj masz mape pokrycia http://www.lyngsat-maps.com/maps/hb7a.html

To tylko teoretyczne rozwazania bo eNki nie sprawdzalem. Moze odezwie sie ktos, kto sprawdzil to w praktyce. Ja w kazdym razie na talerzu 90 cm i cyfrowym tunerze wiekszosc transponderow Hotbirda odbieralem w Las Palmas zupelnie poprawnie. Wiesz, moj brat pracuje w biurze obslugi tej telewizji, ale raczej trudno oczekiwac, zeby wiedzial jak z odbiorem na Kanarach, w kazdym razie zapytam go.

Szczesliwego Nowego Jor... Roku! :-)

Pozdrawiam
http://www.camilozeta.com/ - Podróżując przez życie...

Awatar użytkownika
patmos
Zaangażowany
Zaangażowany
Posty: 294
Rejestracja: czw, 1 mar 2007, 22:06
Lokalizacja: Los Menores/Adeje/TFS
Kontaktowanie:

Post autor: patmos » pt, 2 sty 2009, 19:58

Dzięki za odpowiedź! Oglądałem mapki w necie i jesteśmy tu na granicy za zasięgu, antenę odziedziczyłem po byłym lokatorze, który ją zamontował ze dwa lata temu. Wielka jest jak byk, więc sądzę na oko, że może mieć z 90, a może nawet i więcej. Muszę przyznać, że 1,5 roku bez polskiej telewizji, dało skutek w postaci lepszego opanowania języka. Moje dzieci odkąd Disney Channel jest dostępny w TDT, znacznie się posunęły do przodu w hiszpańskim. Mam nadzieję, że się nie cofną ;), jak będą miały polskie kanały. Pozdrufka

Awatar użytkownika
Robert
Początkujący
Początkujący
Posty: 25
Rejestracja: czw, 4 paź 2007, 20:47
Lokalizacja: San Agustin
Kontaktowanie:

Post autor: Robert » pt, 9 sty 2009, 02:01

Witam
miałem zainstalowaną n-ke u siebie w restauracji ale sygnał się,,rwał". Obecnie posiadam Polsat i spoko, C+ hiszpańska czasami mi kuleje, zanika sygnał przy złej pogodzie a z Polsatem nie ma problemów. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
camilozeta
Administrator
Administrator
Posty: 956
Rejestracja: pn, 22 maja 2006, 02:36
Kontaktowanie:

Post autor: camilozeta » pt, 9 sty 2009, 07:56

Robert pisze:Witam
miałem zainstalowaną n-ke u siebie w restauracji ale sygnał się,,rwał".
A na jakiej wielkosci talerzu? Po wymianie na wiekszy zawsze sie poprawia.

Pozdrawiam
http://www.camilozeta.com/ - Podróżując przez życie...

Justine27
Gość
Gość
Posty: 2
Rejestracja: wt, 13 sty 2009, 13:00

Post autor: Justine27 » śr, 14 sty 2009, 09:56

A widziełiście to:
www.seeyourtv.com

Awatar użytkownika
Robert
Początkujący
Początkujący
Posty: 25
Rejestracja: czw, 4 paź 2007, 20:47
Lokalizacja: San Agustin
Kontaktowanie:

Post autor: Robert » sob, 17 sty 2009, 17:54

Nie dam głowy, ale coś80 lub 90-tka. Mając trzy dekodery /cyfre+;polsat;n/ wybrałem ten, który nie sprawiał najmniejszych problemów i nie wymagał talerza wielkości satelity ;). Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
camilozeta
Administrator
Administrator
Posty: 956
Rejestracja: pn, 22 maja 2006, 02:36
Kontaktowanie:

Post autor: camilozeta » ndz, 18 sty 2009, 19:49

Jesli chodzi o www.seeyourtv.com to testuje to od kilku dni i dziala calkiem dobrze. Wprawdzie jakosc dzwieku i obrazu nie jest zbyt wysoka, ale ogladac sie da. Firma na razie nie udostepnila jeszcze oficjalnie dostepu przez internet dla Polakow z zagranicy. Mozna ich jednak o czasowy dostep testowy (za darmo) poprosic.

Pozdrawiam
http://www.camilozeta.com/ - Podróżując przez życie...

Justine27
Gość
Gość
Posty: 2
Rejestracja: wt, 13 sty 2009, 13:00

SeeYourTV

Post autor: Justine27 » pn, 19 sty 2009, 09:41

Z tego co się orientuje to maja w ofercie 2 Pakiety i mozna u nich wykupic stały dostep do Polskiej TV.Testowałam i u mnie było ok.Zastanawiam sie nad zakupem tej usługi.Czy moze znacie cos innego??

wolny335
Gość
Gość
Posty: 1
Rejestracja: wt, 19 maja 2009, 05:49

Post autor: wolny335 » wt, 19 maja 2009, 13:59

www.seeyourtv.com jak chcecie miec problemy to sie tam zapiszcie dlaczego nie ? bo przedewszystkim umowa jezeli ja podpiszecie a zerwiecie to beda Was zcigac przy wjezdzie do Polski wszystko do tego momentu jest ładnie Ja wole www.tvlivepolish.com mozna pogadac z czlowiekiem ktory jest tam reprezentantem kupuje przystawke i bez udzialu PC ogladam na Telewizorze Polecam

Awatar użytkownika
camilozeta
Administrator
Administrator
Posty: 956
Rejestracja: pn, 22 maja 2006, 02:36
Kontaktowanie:

Post autor: camilozeta » wt, 19 maja 2009, 14:13

wolny335 pisze:bo przedewszystkim umowa jezeli ja podpiszecie a zerwiecie to beda Was zcigac przy wjezdzie do Polski
Chyba troche przesadzasz, juz widze agentow seeyourtv rozstawionych na granicach Polski, scigajacych klientow, ktorzy zerwali umowy ;-)

Tak czy siak, jesli jest sie w zasiegu satelity hotbird to lepiej juz kupic karte Telewizji Na Karte. Kosztuje niedrogo i mozna odbierac sporo polskich programow. Uzywam od kilku miesiecy i jest okej. Na Kanarach dobrze ustawiona 90 cm. antena powinna wystarczyc.

Pozdrawiam
http://www.camilozeta.com/ - Podróżując przez życie...

Awatar użytkownika
zastawnik
Zaangażowany
Zaangażowany
Posty: 207
Rejestracja: śr, 4 mar 2009, 12:58
Lokalizacja: TF

Re: Telewizja satelitarna na Kanarach

Post autor: zastawnik » czw, 11 lis 2010, 19:23

moze juz watek jest przedawniony ale mam pytanko: uzywa ktos szarika???
kiedys mialem dekoder pionka 1430 ktory sobie edukowalem i bylo duzo fajnych rzeczy w emu ... niestey padla mu glowica i teraz juz jakis czas temu przerzucilem sie na tuner linuxowy a ze aktualnie w emu jest bardzo malo to korzystam z tego ze tunerek ma wpisanego fabrycznie szarika:) (do edukacji) czasem przycina w szczegolnosci jak duzo osob oglada ale da sie przezyc
i na dodatkowo mam wykupiona tnk.
antena 110 i zadnych problemow syfra, polszmat itp. smiga :)

salu2
salu2

Awatar użytkownika
camilozeta
Administrator
Administrator
Posty: 956
Rejestracja: pn, 22 maja 2006, 02:36
Kontaktowanie:

Re: Telewizja satelitarna na Kanarach

Post autor: camilozeta » czw, 11 lis 2010, 19:39

zastawnik pisze:...juz jakis czas temu przerzucilem sie na tuner linuxowy a ze aktualnie w emu jest bardzo malo to korzystam z tego ze tunerek ma wpisanego fabrycznie szarika:) (do edukacji) czasem przycina w szczegolnosci jak duzo osob oglada ale da sie przezyc
Masz na myśli Dre***? Co do przycinania to taka już tego uroda. Nie wiem jak inne protokoly ale cc*** przycina prawie zawsze. Najgorzej jak zaczniesz coś oglądać i w połowie filmu zaczyna ciąć :(

Salu2
http://www.camilozeta.com/ - Podróżując przez życie...

Awatar użytkownika
zastawnik
Zaangażowany
Zaangażowany
Posty: 207
Rejestracja: śr, 4 mar 2009, 12:58
Lokalizacja: TF

Re: Telewizja satelitarna na Kanarach

Post autor: zastawnik » czw, 11 lis 2010, 19:50

Dre*** jest drogi i jakosc obrazu jest kiepska, ja mam teraz linboxa HD i musze przyznac ze nie mam z nim wiekszych klopotow, przez tydzien testowalem dawce z pl na cc*** i ani razu nie zacielo (nawet na HD), przycina mi treaz i to nie zawsze na gsha** ale to juz jest urok darmowych serwerow. Wszystko zalezy od dawcy...

salu2
salu2

Awatar użytkownika
camilozeta
Administrator
Administrator
Posty: 956
Rejestracja: pn, 22 maja 2006, 02:36
Kontaktowanie:

Re: Telewizja satelitarna na Kanarach

Post autor: camilozeta » czw, 11 lis 2010, 20:23

To chyba rzecz względna, ja na przykład nie używam technologii HD i wcale mnie nie ciągnie, dlatego wystarczająca jest dla mnie pięćsetka, którą już za pięć dych można nową kupić. Linbox trzy razy tyle kosztuje, więc chyba jest raczej droższy ;) Obraz wcale nie jest zły. Co do dawców, to wielu próbowałem i nigdy nie było całkiem dobrze, ale generalnie polskie lepiej chodzą niż hiszpańskie, a to dla tych ostatnich się tematem zainteresowałem. Jak mi się kiedyś mój dekoder rozsypie, to pomyślę o Linbox, skoro tak go rekomendujesz :)

Salu2
http://www.camilozeta.com/ - Podróżując przez życie...

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości