Jeszcze tylko 1,5 roku

Wszystkie tematy związane z życiem na Kanarach

Jeszcze tylko 1,5 roku

Postprzez Panalea » czwartek, 12 listopada 2009, 18:00

Witam wszystkich! Trochę tu cicho ale niech tam spróbuję coś napisać.Za 1,5 roku mam zamiar wyjechać na Kanary,troszkę pomieszkać.Dużo rożnych pytań odnośnie życia w Hiszpanii,ale sporo dowiedziałam się już na innym forum(tym lądowym).Jednak wyspy to trochę inna rzeczywistość, i wolałabym od razu tak konkretniej.Czy kobieta w wieku powyżej 40-stki może tam znależć pracę(nie jestem "za stara",żeby zaczynać?)Nie pytam o sam pomysl wyjazdu,tylko w sensie zawodowym.Na której z wysp znajdę pracę np.w rolnictwie?(to chyba najgorsza opcja,ale.... może być ostatnią deską ratunku)Gdzie mieszka najwięcej Polaków i czy trzymacie się razem?Czy pracy wogóle lepiej szukać wiosną czy latem?Proszę o odpowiedzi nawet te najbardziej ogólne, wszystko się może przydać , Z góry dziękuję!
Panalea

Nieznany Nieznana

Postprzez el malage » piątek, 13 listopada 2009, 15:46

Wiek nie ma tutaj takiego znaczenia jak w Polsce tutaj często ludzie po 50 zmieniają pracę,lub ze względu na umowę stałą tzw.FIJO pracują aż do emerytury.Często spotykam przedstawicieli handlowych po 50,którzy pracują po 20 lat w jednej firmie.Znajomość języka i doświadczenie zawodowe jest ważniejsze niż wiek.Na Teneryfie z pracą jest krucho,ale dla cierpliwych zawsze się coś znajdzie.
el malage

Nieznany Nieznana

Postprzez Panalea » piątek, 5 marca 2010, 08:47

Hej! to znów ja i znów w sprawie pracy. Jak obecnie wygląda sytuacja na wyspach?Słyszałam ,że po tych wszystkich nieszczęściach jakie was spotkały(zjawiska pogodowe) spadły ceny nieruchomości i wogóle nie warto narazie jechać.Jeśli to prawda to mi bardzo smutno ,ale planów nie zmienię i za trochę więcej niż rok mam zamiar postawić swoje stopy na Kanarach.(zresztą nie tylko swoje)Czy Ktoś mógłby mi nakreślić choć troszkę jak tam teraz jest?Pozdrawiam
Panalea

Nieznany Nieznana

Postprzez Panalea » sobota, 27 marca 2010, 09:27

A co tu tak cicho? Bardzo mało ludzi zagląda tu ostatnio, a tematy jak rzeka.No napiszcie coś może być nawet o pogodzie , bo ta cisza jest okropna.Pozdrawiam!
Panalea

Nieznany Nieznana

Powrót do Forum ogólne